Labels

Home » » Syi'ir Pengeling-eling: Ingat Peristiwa Kematian

Syi'ir Pengeling-eling: Ingat Peristiwa Kematian

Lirik Arti
"Poro sederek kita sedoyo,
jaler estri enom lan tuwo,
mumpung urip ning alam dunyo,
wektu shalat podho ilingo.

Ilingono yen tompo timbalan,
timbalane ora nganggo wakilan,
wakilane kang moho kuwoso,
yen gak gelem bakal dipekso.

Jujugane omah ing guwo,
tanpo bantal tanpo keloso,
omahe gak ono lawange,
turu ijen gak ono rewange.

Ditutupi anjang-anjang,
diurugi disiram kembang,
poro tonggo podho nyambang,
podho nangis koyo wong nembang."
:
"Eman temen wong ganteng ora sembahyang,
Nabi Yusuf ganteng yo tetep sembahyang.

Eman temen wong ayu ora sembahyang,
Siti Fatimah ayu yo tetep sembahyang.

Eman temen wong sugih ora sembahyang,
Nabi Sulaiman sugih yo tetep sembahyang.

Eman temen wong miskin ora sembahyang,
Nabi Ayub miskin yo tetep sembahyang."

"Allahumma sholi ‘ala Muhammad,
Yaa Robbi sholi alaihi wa salim.
Muslimin muslimat monggo jama'ah shalat,
ganjaranipun pitu likur derajat,
kangge sangune benjang dinten kiamat,
supados slamet saking sikso malaikat."

"Cilik-cilik diwuruk ngaji,
yen wis gede supoyo aji,
yen wis aji iso belani,
agomo Islam kang diridhani.

Agomo Islam Agomo suci,
wong gak sembahyang bakale rugi,
rugi donya ora dadi opo,
rugi akhirat bakal ciloko."
kanan
Written by: Kang Odin
Syiir, Updated at: 11:58 PM

0 komentar:

Post a Comment