Labels

Home » , » Syi'ir Shalawatan Jawa Gubahan KH. Ali Maksum

Syi'ir Shalawatan Jawa Gubahan KH. Ali Maksum

Lirik Arti
Kulo sowan nang Pangeran
Kulo miji tanpo rencang
Tanpo sanak tanpo kadang
Bondho kulo ketilaran.

Yen manungso sampun pejah
Uwal saking griyo sawah
Najan nangis anak simah
Nanging kempal boten betah.

Senajan berbondho-bondho
Morine mung sarung ombo
Anak bojo moro tuwo
Yen wis nguruk banjur lungo.

Yen urip tan kebeneran
Bondho kang sa’ pirang-pirang
Ditinggal dienggo rebutan
Anak podho keleleran.

Yen sowan kang Moho Agung
Ojo susah ojo bingung
Janji ridhone Pangeran
Udinen nganggo amalan.
kanan
Written by: Kang Odin
Syiir, Updated at: 8:52 PM

0 komentar:

Post a Comment