Labels

Home » » Syi'ir Bekti Wong Tuwa: Bakti terhadap Orangtua

Syi'ir Bekti Wong Tuwa: Bakti terhadap Orangtua

Lirik Arti
Bismillah aku arep ngawiti
Marang si’iran kang banget gati
Tumrap tiyang ingkang nyaketi
Marang wong tuwo soho ing Gusti

He kaum anak padha weruha
Marang wong tuwo padha bektio
Lan pomo ojo gawe leloro
Marang sekabeh wong tuwo iro

Sabab wong tuwo akeh susahe
Mikiri anak tingkah polahe
Sing awit bayi terus-terusan
Tempoh wis gedhe anak ngelawan

Coba den pikir wong tuwo iro
Wetenge kanggo amahe siro
Sing awit bayi ning weteng loro
Awan lan wengi den pulosoro

Den gulingake iku wetenge
Nuli den barut karo bengkunge
Sehinggo oleh sangang wulane
Ning jero weteng iku bayine

Tumeko copot sangang wulane
Selajeng lahir iku bayine
Nuli wong tuwo karo-karone
Ngulati gedang kanggo ndulange

Kerono saking banget welase
Ningali bayi sero nangise
Esok lan sore longko marine
Ngedusi bayi longko sungkane  
kanan
Written by: Kang Odin
Syiir, Updated at: 8:02 PM

0 komentar:

Post a Comment