Labels

Home » » Aja Kebangeten: Janganlah Keterlaluan

Aja Kebangeten: Janganlah Keterlaluan

Lirik Arti

Lagu ini merupakan kasidah yang memuat pesan agar meningkatkan kewaspadaan diri akan pertangungjawaban setiap orang di hadapan Allah swt. Kasidah ini masih sering dibaca dalam mengawali majelis-majelis pengajian sembari menunggu acara inti. Komunitas masyarakat sekitar Masjid Kagungan Dalem kraton Ngayogjokarta masih akrab dengan lagu ini.

Aja sira banget-banget
Anggonmu bungah ana donya
Malaikat jurupati
Nglirak nglirik maring sira

Sakwuse didawuhi
Banjur tandang karo kandha
Aku iki mung sak drema
Kuwe ora keno semoyo

Aja tobat semaya tuwa
Durung karuan umurmu dawa
Ayo tobat wiwit saiki
Mumpung pati durung nekani

Apa ta sangune mati
Ora liya shalawat Nabi
Amal shaleh aja drengki
Ndhereka tindake Nabi

Bapak ibu bocah lan simbah
Ayo ngaji sak wayah-wayah
Kanggo nyampurnakke ngibadah
Besok mati khusnul khatimah

Bapak ibu bocah lan simbah
Ayo padha mempeng ngibadah
Mugi Allah paring barokah
Digampangake tindak ning mekah
kanan
Written by: Kang Odin
Syiir, Updated at: 7:22 PM

0 komentar:

Post a Comment